Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopt: Z jaj, mąki, cukru, proszku do pieczenia , oleju, wody i kakao upiec biszkopt. Zostawić do ostygnięcia-przekroić na 2 części.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno , dodać śmietan fix i dodawać masę krówkową. Na koniec dodać 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody.
1 część biszkoptu wyłożyć do blaszki -nasączyć i wyłożyc 1/3 część masy na to ciastka-masa-ciastka i na koniec masa. Przykryć 2 częścią biszkoptu.
Ja polałam polewą. 1/2 kostki margaryny rozpuścić dodać 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao i 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Wystudzić. Na koniec dodać 5 łyzek gęstej kwaśnej śmietany. Polać ciasto i zostawić do schłodzenia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

jolakamil140981 31 października 2010Zgłoś do usunięcia
Piekłam już z 5 ciast z strony SMAKERA i stwierdzam że 3 BIT w tej wersji jest poprostu na pierwszym miejscu !!!!!!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 06 października 2010Zgłoś do usunięcia
Do nasączenie użyłam wody z sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Ale każdy ma swoje pomysły na nasączanie biszkoptów.1 Kto głosował? | Odpowiedz

ARUBAjdka 06 października 2010Zgłoś do usunięcia
"1 część biszkoptu wyłożyć do blaszki -nasączyć " - o co chodzi? czym nasączyć?1 Kto głosował? | Odpowiedz

Matylda007 17 września 2010Zgłoś do usunięcia
ciasto jest przepyyysznneee:) jestem wielbicielką pieczenia słodkości i to ciasto jest dla mnie idealne, pychotka:) super przepis! ja robię biszkopta w taki sposób: ubijam do białości jajka a potem dodaję pozostałe składniki i jeszcze mi nie zdarzyło się żeby mi opadł. Dziękuję za przepis:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

jolakamil140981 17 września 2010Zgłoś do usunięcia
ok bardzo dziękuje ciasto wyszło naprawdę pyszne,jestem na diecie dukana ale nie mogłam sie powstrzymac,nawet kucharka moja z rodziny co piecze torty skomentowała 'WYŚMIENITE " a co ważne to było moje pierwsze ciasto przezemnie upieczone i od razu same pochwały POZDRAWIAM !!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 14 września 2010Zgłoś do usunięcia
Witam serdecznie. Bardzo się cieszę że smakowało ciasto wg mojego przepisu. A biszkopt nie rośnie wysoki. Ja biszkopt robię tak. Białka ubijam ze szczyptą soli , dodaję cukier. Ubijam na sztywną pianę, następnie dodaje żóltka. Mąkę przesiewam, dodaję kakao i proszek do pieczenia. Na koniec dodaje wodę i olej i jeszcze chwilę miksuję. Pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

jolakamil140981 11 września 2010Zgłoś do usunięcia
ciasto pychotka,tylko troszke mi biszkopt nie wyrósł,jak można prosic to proszę napisac czy jest jakas kolejnośc mieszania składników do biszkopciku.Ale wychodzi spora blaszka i waży ciacho prawie 3 kg więc jak dla mnie rewelacja za 25zł.Pozdrawiam !!!!!!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

jolakamil140981 06 września 2010Zgłoś do usunięcia
Ok dziękuje bardzo za informacje,jak zrobie to sie odezwie!!!!Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 01 września 2010Zgłoś do usunięcia
Witam. Ja piekłam na zwykłej blaszce tz. taka która mieści mi się w piekarniku. Napeno nie jest to blaszka w kształcie kwadratu. Pozdrawiam i życzę smacznego.1 Kto głosował? | Odpowiedz

jolakamil140981 01 września 2010Zgłoś do usunięcia
mam w planach do zrobienia ,ale na jaka blaszkę jest przepis ???Dziękuje i pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz