Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny choć czasochłonny ale warto spróbować Oprócz podanych składników potrzebujemy biszkopt z 6 jaj
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1775
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 53
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1775
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 53
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
MASA: 6 żółtek zmiksować z 1/2 szklanki cukru , z cukrem waniliowym i 2 szklankami mleka, następnie zagotować. 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1 szklance mleka i wlać do gotującej się wcześniej masy. Budyń który otrzymamy wystudzić a następnie zmiksować z 2 kostkami masła Otrzymaną masę podzielić na 2 części: 1część dodać:10 dkg wiórek kokosowych,10 dkg rodzynek, migdały wiórki, ananas z puszki pokrojony w kostkę 2częśćdodać: 2 łyżki kakao,1/2czekolady mlecznej,1/2 gorzkiej Biszkopt z 6 jaj przekroić na pół skropić sokiem z ananasa Przekładać kolejno: BISZKOPT+MASA CIEMNA+BISZKOPT+MASA BIAłA Wierzch posypać startą na tarce czekoladą na koniec schłodzić