Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dynia. Tak to jest danie na halloween
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2194
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3294
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1346
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2194
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3294
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1346
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
Miąższ dyni oczyścić z pestek, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki
Ugotowany miąższ dyni dokładnie rozetrzeć lub zmiksować, dodając mleko, anyż oraz do smaku cukier i sól.
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę, dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Połączyć z utartym miąższem dyni i mąką, wymieszać na gładką masę.
Olej rozgrzać na patelni.
Łyżką wlewać ciasto małymi porcjami, smażyć z obu stron na złocisty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć na bibule.
Przed podaniem placuszki posypać cukrem pudrem