Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki czekoladowe"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
W jednym naczyniu mieszamy sypkie: przesianą mąkę, cukier, kakao, sodę lub proszek do pieczenia, w drugim płynne: jogurt, olej i wodę.
Łączymy suche i mokre , mieszając je krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodajemy aromat rumowy.
Foremki na babeczki natłuszczamy i prószymy mąką albo bułką tartą. Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy miętą i cukrem pudrem.Źródło: Rewia