Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki czekoladowe"
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 128
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 345
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2706
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 128
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 345
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2706
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
W jednym naczyniu mieszamy sypkie: przesianą mąkę, cukier, kakao, sodę lub proszek do pieczenia, w drugim płynne: jogurt, olej i wodę.
Łączymy suche i mokre , mieszając je krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodajemy aromat rumowy.
Foremki na babeczki natłuszczamy i prószymy mąką albo bułką tartą. Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy miętą i cukrem pudrem.Źródło: Rewia