Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki czekoladowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1012
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
W jednym naczyniu mieszamy sypkie: przesianą mąkę, cukier, kakao, sodę lub proszek do pieczenia, w drugim płynne: jogurt, olej i wodę.
Łączymy suche i mokre , mieszając je krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodajemy aromat rumowy.
Foremki na babeczki natłuszczamy i prószymy mąką albo bułką tartą. Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy miętą i cukrem pudrem.Źródło: Rewia