Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki czekoladowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15095
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6197
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13637
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15095
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6197
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
W jednym naczyniu mieszamy sypkie: przesianą mąkę, cukier, kakao, sodę lub proszek do pieczenia, w drugim płynne: jogurt, olej i wodę.
Łączymy suche i mokre , mieszając je krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodajemy aromat rumowy.
Foremki na babeczki natłuszczamy i prószymy mąką albo bułką tartą. Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy miętą i cukrem pudrem.Źródło: Rewia