Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min
Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić
Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac
Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki
Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)