Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min
Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić
Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac
Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki
Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)