Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13271
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7449
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13271
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7449
Składniki
cukier, cukier waniliowy, jajka i masło ucieramy na puszysta masę dodajemy mleko, syrop klonowy , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej
foremki na babeczki lub papilotki wypełniamy 1 łyżką masy,
kroimy chlebek i układamy po jednym kawałku w każdej babeczce , następnie nakładamy po jednej łyżce ciasta
wkładamy babeczki do piekarnika na ok 20 minut, temp. 175''''''''C. Masa wystarcza na ok 13 babeczek.
gdy babeczki wystygną dekorujemy wg uznania :)