Do góry

Desery Przepis na:

babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 215

Dodano:

Odsłon: 2945

szybkie i pyszne

Składniki

  • mąka, 1 szklanką
  • cukier, 1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • 5 łyżek mleka
  • Syrop klonowy, 1/2 szklanki
  • masło miekkie, 75 gram
  • chlebek marcepanowy mały, 1 szt.
  • cukier waniliowy, 1 op. małe
  • jajka, 4 szt.
  • migdały, polewa czekoladowa, orzeszki itp do dekoracji
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
babeczki/muffinki z marcepanem i syropem klonowym

Przygotowanie

  1. cukier, cukier waniliowy, jajka i masło ucieramy na puszysta masę dodajemy mleko, syrop klonowy , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej

  2. foremki na babeczki lub papilotki wypełniamy 1 łyżką masy,

  3. kroimy chlebek i układamy po jednym kawałku w każdej babeczce , następnie nakładamy po jednej łyżce ciasta

  4. wkładamy babeczki do piekarnika na ok 20 minut, temp. 175''''''''C. Masa wystarcza na ok 13 babeczek.

  5. gdy babeczki wystygną dekorujemy wg uznania :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń