Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
cukier, cukier waniliowy, jajka i masło ucieramy na puszysta masę dodajemy mleko, syrop klonowy , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej
foremki na babeczki lub papilotki wypełniamy 1 łyżką masy,
kroimy chlebek i układamy po jednym kawałku w każdej babeczce , następnie nakładamy po jednej łyżce ciasta
wkładamy babeczki do piekarnika na ok 20 minut, temp. 175''''''''C. Masa wystarcza na ok 13 babeczek.
gdy babeczki wystygną dekorujemy wg uznania :)