Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory w moim domu przygotowywano piernika w wersji klasycznej czyli pieczony w formie keksowej. Jednak uważam, że i tą tradycję powinniśmy lekko zmodyfikować. Moją propozycją na nadchodzące święta Bożego Narodzenia niech będą babeczki piernikowe. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, są doskonała alternatywą dla klasycznego piernika.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1000
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4190
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1000
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4190
Składniki
Margarynę wraz z miodem rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka ubijamy na jasny puch. Do ubitych jajek dodajemy stopniowo wystudzoną masę. Miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy mąkę, przyprawę do piernika, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy. Gotową masę przelewamy do silikonowej formy na babeczki. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Część babeczek posypujemy połową cukru pudru. Z pozostałego cukru pudru, wody i soku z cytryny tworzymy lukier, poprzez zmieszanie składników. Polewamy pozostałe babeczki lukrem. Posypujemy skórką pomarańczową.
Zapraszam do mojego bloga!