Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki. Z podanych proporcji wychodzi ok 12-18 sztuk
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1073
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5623
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18072
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1073
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5623
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18072
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 180C
Polaczyc wszystkie sypkie skladniki. W osobnym naczyniu wymieszac jajka,mleko,stopione maslo i truskawki. Do sypkich skladnikow stopniowo wlewac mase energicznie mieszajac az powstanie jednolite ciasto (bedzie ono dosc rzadkie).
Wlewac do foremek na babeczki/muffinki do polowy wysokosci i piec ok 25 minut (sprawdzajac drewnianym patyczkiem). Ostudzic.
Biala czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i polac babeczki.
Przepis nieslychanie latwy, a babeczki zawsze wychodza i sa rozchwytywane zarowno przez maluchy jak i starszaki :)