Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z maślanki"
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 77
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 269
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 77
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 269
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Składniki
Żelatynę zalewamy 200 ml zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z syropu. Kilka brzoskwiń zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy na mniejsze kawałki.
Do naczynia wlewamy jedną trzecią maślanki. Dodajemy cukier i podgrzewamy prawie do wrzenia. Do gorącej maślanki przekładamy napęczniałą żelatynę i mieszamy, by żelatyna się rozpuściła.
Resztę maślanki wlewamy do miski, dodajemy sok i skórkę z cytryny, ubitą śmietanę kremówkę, pokrojone brzoskwinie i gorącą maślankę z żelatyną.
Wymieszaną masą napełniamy silikonowe foremki lub papierowe papilotki. Gdy stężeją w lodówce, wyjmujemy na talerzyki polane czekoladowym sosem, dekorujemy odłożonymi brzoskwiniami.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 258
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 161