Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z maślanki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 790
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 790
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Składniki
Żelatynę zalewamy 200 ml zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z syropu. Kilka brzoskwiń zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy na mniejsze kawałki.
Do naczynia wlewamy jedną trzecią maślanki. Dodajemy cukier i podgrzewamy prawie do wrzenia. Do gorącej maślanki przekładamy napęczniałą żelatynę i mieszamy, by żelatyna się rozpuściła.
Resztę maślanki wlewamy do miski, dodajemy sok i skórkę z cytryny, ubitą śmietanę kremówkę, pokrojone brzoskwinie i gorącą maślankę z żelatyną.
Wymieszaną masą napełniamy silikonowe foremki lub papierowe papilotki. Gdy stężeją w lodówce, wyjmujemy na talerzyki polane czekoladowym sosem, dekorujemy odłożonymi brzoskwiniami.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia