Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z maślanki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15785
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15785
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Składniki
Żelatynę zalewamy 200 ml zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z syropu. Kilka brzoskwiń zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy na mniejsze kawałki.
Do naczynia wlewamy jedną trzecią maślanki. Dodajemy cukier i podgrzewamy prawie do wrzenia. Do gorącej maślanki przekładamy napęczniałą żelatynę i mieszamy, by żelatyna się rozpuściła.
Resztę maślanki wlewamy do miski, dodajemy sok i skórkę z cytryny, ubitą śmietanę kremówkę, pokrojone brzoskwinie i gorącą maślankę z żelatyną.
Wymieszaną masą napełniamy silikonowe foremki lub papierowe papilotki. Gdy stężeją w lodówce, wyjmujemy na talerzyki polane czekoladowym sosem, dekorujemy odłożonymi brzoskwiniami.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia