Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z maślanki"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Żelatynę zalewamy 200 ml zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z syropu. Kilka brzoskwiń zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy na mniejsze kawałki.
Do naczynia wlewamy jedną trzecią maślanki. Dodajemy cukier i podgrzewamy prawie do wrzenia. Do gorącej maślanki przekładamy napęczniałą żelatynę i mieszamy, by żelatyna się rozpuściła.
Resztę maślanki wlewamy do miski, dodajemy sok i skórkę z cytryny, ubitą śmietanę kremówkę, pokrojone brzoskwinie i gorącą maślankę z żelatyną.
Wymieszaną masą napełniamy silikonowe foremki lub papierowe papilotki. Gdy stężeją w lodówce, wyjmujemy na talerzyki polane czekoladowym sosem, dekorujemy odłożonymi brzoskwiniami.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia