Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 10556

Babka cytrynowa idalna na wielkanoc jak i na różne okazje.

Składniki

  • mąka, 1/2 kg
  • cukier, 30 dkg
  • margaryna, 1 kostka
  • mleko, 1/2 szkl
  • jaja (białka ubić), 4 szt
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • skórka z cytryny, z 1 szt.
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Babka cytrynowa

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę z proszkiem i mleko, na koniec dodać skórkę startą z cytryny. Wymieszać. Wylać na blachę i piec w temp 200st C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń