Do góry

Desery Przepis na:

BABKA CYTRYNOWA

BABKA CYTRYNOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1499

SZYBKIE I PROSTE

Składniki

  • Jaja, 4
  • Mąka pszenna, 1 SZKLANKA
  • maka ziemniaczana, 0,5 SZKLANKI
  • proszek do pieczenia, 2 ŁYZECZKI
  • cukier, 1 SZKLANKA
  • SKÓRKA OTARTA, 4 CYTRYNY
  • MARGARYNA / MASŁO, 1 KOSTKA
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
BABKA CYTRYNOWA

Przygotowanie

  1. MARGARYNĘ ROZTOPIĆ.

  2. JAJA UBIĆ Z CUKREM NA JEDNAKOWĄ MASĘ

  3. DO UBITYCH JAJ DODAWAĆ OBIE MĄKI POMIESZANE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA

  4. NASTĘPNIE DO MASY DODAĆ OSTUDZONĄ, STOPIONĄ MARGARYNĘ

  5. WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ DODAĆ OTARTĄ SKÓRKĘ Z CYTRYNY

  6. WLAĆ DO FORMY I GOTOWE.

  7. PIEC W TEMP. 185 STOPNI 1 GODZINĘ, PO UPIECZENIU NAJLEPIEJ POSYPAĆ CUKREM PUDREM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maniaxl 21 marca 2013 Nie wiem, co zrobić z tymi 4 cytrynami? Czy ktoś wypróbował już ten przepis?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń