Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowa na majonezie(łatwa)

Babka czekoladowa na majonezie(łatwa)

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 1134

Dodano:

Odsłon: 413

Do tej pory najczęściej przygotowywałam babkę ucieraną z dodatkiem oleju. Tym razem jednak postanowiłam nieco zaszaleć i wymyśliłam przepis na babkę czekoladową na majonezie. Moim zdaniem jest jeszcze pyszniejsza niż jej klasyczna i popularna wersja. Babka czekoladowa na majonezie jest puszysta, wilgotna, miękka i co ważne mocno czekoladowa. Oprócz dodania do masy czekoladowy dodałam również krem czekoladowy, który tylko wzmocnił smak babki. Ciasto robi się bardzo szybko. Doskonałe do kawki.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy wystudzoną czekoladę. Miksujemy. Dodajemy do masy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Do masy dodajemy majonez i krem czekoladowy. Miksujemy. Formę na babkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy około 60-70 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny i wrzącą wodą. Polewamy lukrem ciasto.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

drNowak 11 września Często babkę majonezową robię na święta w wersji czystej lub jako keks, ale czekoladowej jeszcze nie robiłam - muszę spróbować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń