Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobilam ja na swieta i wszystkim smakowala.
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1311
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1013
Polecam.
Odsłon: 277
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 15
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1311
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1013
Polecam.
Odsłon: 277
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 15
Składniki
Przesiej make.Utrzyj drozdze z lyzeczka cukru i rozprowadz w 6 lyzkach letniej wody. Zrob w mace wglebienie wlej drozdze i zasyp je odrobina maki.Odstaw na 30 min. Rozgrzej na patelni maslo,cieple dodaj do maki i drozdzy,dodaj jaja,reszte cukru,szczypte soli.Zagniesc.Odstaw do wyrosniecia na ok 40 min. Piekarnij rozgrzej do 180 st.Ciasto przeloz do wysmarowanej formy z kominkiem sredniej wielkosci.Zoltko roztrzep z lyzka wody posmaruj nim ciasto i piec ok 35 min. Po wyjeciu ciasto polej lukrem.Do cukru pudru wycienij cytryne-zamieszaj,gdy bedzie zbyt geste dodaj odrobine wody.na koniec posypka kolorowa posyp.