Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobilam ja na swieta i wszystkim smakowala.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1531
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14769
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6083
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1531
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14769
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6083
Składniki
Przesiej make.Utrzyj drozdze z lyzeczka cukru i rozprowadz w 6 lyzkach letniej wody. Zrob w mace wglebienie wlej drozdze i zasyp je odrobina maki.Odstaw na 30 min. Rozgrzej na patelni maslo,cieple dodaj do maki i drozdzy,dodaj jaja,reszte cukru,szczypte soli.Zagniesc.Odstaw do wyrosniecia na ok 40 min. Piekarnij rozgrzej do 180 st.Ciasto przeloz do wysmarowanej formy z kominkiem sredniej wielkosci.Zoltko roztrzep z lyzka wody posmaruj nim ciasto i piec ok 35 min. Po wyjeciu ciasto polej lukrem.Do cukru pudru wycienij cytryne-zamieszaj,gdy bedzie zbyt geste dodaj odrobine wody.na koniec posypka kolorowa posyp.