Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobilam ja na swieta i wszystkim smakowala.
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 229
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18980
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 574
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 229
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18980
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 574
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 92
Składniki
Przesiej make.Utrzyj drozdze z lyzeczka cukru i rozprowadz w 6 lyzkach letniej wody. Zrob w mace wglebienie wlej drozdze i zasyp je odrobina maki.Odstaw na 30 min. Rozgrzej na patelni maslo,cieple dodaj do maki i drozdzy,dodaj jaja,reszte cukru,szczypte soli.Zagniesc.Odstaw do wyrosniecia na ok 40 min. Piekarnij rozgrzej do 180 st.Ciasto przeloz do wysmarowanej formy z kominkiem sredniej wielkosci.Zoltko roztrzep z lyzka wody posmaruj nim ciasto i piec ok 35 min. Po wyjeciu ciasto polej lukrem.Do cukru pudru wycienij cytryne-zamieszaj,gdy bedzie zbyt geste dodaj odrobine wody.na koniec posypka kolorowa posyp.