Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka marmurkowa"
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 30532
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 36
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 203
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 84
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 36
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 203
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 84
Składniki
Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do ucieranego masła kolejno dodaj żółtka, sok i skórkę z cytryny.
Wprost do ucieranej masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dolej mleko. Utrzyj. Białka ubij, połącz z ciastem. Rozdziel je. Jedną połowę ciasta wymieszaj z kakao, a drugą z kisielem cytrynowym.
Formę natłuść. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej na przemian obydwa ciasta. Piecz 50 minut w 170 st. Babkę posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 679
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 47