Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka marmurkowa"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Cytrynę sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do ucieranego masła kolejno dodaj żółtka, sok i skórkę z cytryny.
Wprost do ucieranej masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dolej mleko. Utrzyj. Białka ubij, połącz z ciastem. Rozdziel je. Jedną połowę ciasta wymieszaj z kakao, a drugą z kisielem cytrynowym.
Formę natłuść. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej na przemian obydwa ciasta. Piecz 50 minut w 170 st. Babkę posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina