Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Składniki
Jajka ubić z cukrem i z cukrem waniliowym. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić i gorącą wlać do masy. (stąd też nazwa - parzona :) ) . Można wlać kilka kropli olejku np. pomarańczowego czy waniliowego. Ciasto przelać do foremki na babkę. Aby zrobić babkę dwukolorową, należy podzielić ciasto na dwie części. Pierwszą wlać do formy, a do drugiej wsypać kakao i wymieszać. Przelać do formy. (Czasem korzystam ze zwykłej, kwadratowej formy.)
Piec w temp. ok 180 st. C. Około 35 -45 min. (Zależy to od "mocy" piekarnika - najlepiej sprawdzić wykałaczką - ale pewnie znacie tę metodę :))
Po wystygnięciu można polać polewą czekoladową.