Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciacho do gorzkiej kawy, bez pieczenia
Mleko w zamkniętej puszce wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 3 (trzy) godziny. Poziom wody musi być równy wysokości puszki.
W tym czasie herbatniki skruszyć na miazgę i roztopić margarynę. Połączyć w naczyniu (miska). Rozłożyć łyżką masę herbatnikową w formie 30x30 lub podobnej, tak aby masa miała grubość około 1 cm i odstawić w chłodne miejsce.
Banany pokroić w talarki.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem lub śmietanafix''''''''''''''''em.
Po trzech godzinach wyjąć i otworzyć ostrożnie mleko.
UWAGA !!!!!!!!! PUSZKA I JEJ ZAWARTOść Są BARDZO GORąCE.
Mleko ma konsystencję budyniu i smak karmelu. Po otwarciu rozprowadzić mleko na masie herbatnikowej. Następnie rozłożyć bananowe talarki i przykryć ubitą śmietaną. Całość posypać wiórkami lub kawą.
Ciasto świetnie komponuje się również z innymi owocami świeżymi i przetworzonymi, również z puszki np. truskawki, jagody, borówki, ananasy, brzoskwinie, gruszki, mieszanka tropikalna itp. Smacznego.
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 418
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 33
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 46
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 46
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 33
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 46
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 46
Składniki
Mleko w zamkniętej puszce wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 3 (trzy) godziny. Poziom wody musi być równy wysokości puszki. W tym czasie herbatniki skruszyć na miazgę i roztopić margarynę. Połączyć w naczyniu (miska). Rozłożyć łyżką masę herbatnikową w formie 30x30 lub podobnej, tak aby masa miała grubość około 1 cm i odstawić w chłodne miejsce. Banany pokroić w talarki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem lub śmietanafix''''''''''''''''em. Po trzech godzinach wyjąć i otworzyć ostrożnie mleko. UWAGA !!!!!!!!! PUSZKA I JEJ ZAWARTOść Są BARDZO GORąCE. Mleko ma konsystencję budyniu i smak karmelu. Po otwarciu rozprowadzić mleko na masie herbatnikowej. Następnie rozłożyć bananowe talarki i przykryć ubitą śmietaną. Całość posypać wiórkami lub kawą. Ciasto świetnie komponuje się również z innymi owocami świeżymi i przetworzonymi, również z puszki np. truskawki, jagody, borówki, ananasy, brzoskwinie, gruszki, mieszanka tropikalna itp. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 34
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 199