Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zimno z dużą ilością bananów i z galaretkami
Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać: cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp. 170 stopni
Pianka bananowa:
W garnuszku rozpuścić masło i odstawić do przestudzenia. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić. Obrane banany zmiksować na gładki mus. Do musu dodać masło i tężejącą galaretkę- wszystko razem zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopt i odstawić do całkowitego stężenia
Ptasie mleczko:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Schłodzone mleko skondensowane zmiksować z tężejącą galaretką. Wyłożyć na ciasto i odstawić do stężenia
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Banany obrać i pokroić w plastry, ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 311
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 114
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 128
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 118
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 311
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 114
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 128
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 118
Składniki
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać: cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp. 170 stopni
Pianka bananowa: W garnuszku rozpuścić masło i odstawić do przestudzenia. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić. Obrane banany zmiksować na gładki mus. Do musu dodać masło i tężejącą galaretkę- wszystko razem zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopt i odstawić do całkowitego stężenia
Ptasie mleczko: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Schłodzone mleko skondensowane zmiksować z tężejącą galaretką. Wyłożyć na ciasto i odstawić do stężenia
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Banany obrać i pokroić w plastry, ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny
Przepisy Desery
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
Desery
Muffinki z białą czekoladą
Desery
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Sernik warzony
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 146
Tort Pavlova
Na wyjątkowe okazje, doskonały o każdej porze roku - zawsze robi furorę.
Odsłon: 62