Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1085
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1378
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1085
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1378
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.
Gotową masę piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po przestudzeniu przekrój na dwie równe części.
Banany obierz, potem rozgnieć i skrop sokiem z cytryny.
Półtorej paczki galaretek rozpuść z cukrem waniliowym w niewielkiej ilości wrzątku. Kiedy zacznie tężeć, dodaj do bananów. Gotową masą przełóż biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubij ze śmietan-fixem. Pozostałą galaretkę rozpuść w czystej wodzie. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.
Posmaruj ciasto bitą śmietaną i posyp galaretką. Możesz je również udekorować startą czekoladą.
<strong>Paulina Murowana z Klonowa</strong>Źródło: Super TV
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 11
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 97