Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1941
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1941
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.
Gotową masę piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po przestudzeniu przekrój na dwie równe części.
Banany obierz, potem rozgnieć i skrop sokiem z cytryny.
Półtorej paczki galaretek rozpuść z cukrem waniliowym w niewielkiej ilości wrzątku. Kiedy zacznie tężeć, dodaj do bananów. Gotową masą przełóż biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubij ze śmietan-fixem. Pozostałą galaretkę rozpuść w czystej wodzie. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.
Posmaruj ciasto bitą śmietaną i posyp galaretką. Możesz je również udekorować startą czekoladą.
<strong>Paulina Murowana z Klonowa</strong>Źródło: Super TV