Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9977
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9977
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.
Gotową masę piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po przestudzeniu przekrój na dwie równe części.
Banany obierz, potem rozgnieć i skrop sokiem z cytryny.
Półtorej paczki galaretek rozpuść z cukrem waniliowym w niewielkiej ilości wrzątku. Kiedy zacznie tężeć, dodaj do bananów. Gotową masą przełóż biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubij ze śmietan-fixem. Pozostałą galaretkę rozpuść w czystej wodzie. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.
Posmaruj ciasto bitą śmietaną i posyp galaretką. Możesz je również udekorować startą czekoladą.
<strong>Paulina Murowana z Klonowa</strong>Źródło: Super TV