Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę czasochłonne, ale warte poświęcenia :)
Trzy galaretki przygotować odzielnie(według przepisu znajdującego się na opakowaniu.
CIASTO: pół szklanki mąki, pół szklanki cukru,3 jajka(najlepiej duże),łyżeczka proszku do pieczenia. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Nie przerywająć ubijania,dodawać po jednym żółtku(kolejne dodawać gdy poprzednie dokłądnie złączy się z masą).Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Przygotowane ciasto przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 30 min, w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
MASA BANANOWA: pół szkalnki cukru,kostka margaryny, 3 żółtka,1,5kg bananów,galaretka cytrynowa. Margarynę z cukrem utrzeć na puszysty krem.Następnie (cały czas ucierając) dodać żółtka,banany(pokrojone w plasterki)oraz tężejącą galaretke cytrynową.
MASA POMARAŃCZOWA: 3 białka,pół szkalnki cukru pudru,galaretka pomarańczowa i wiśniowa. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę,następnie dodać lekko tężejącą galaretkę pomarańczową.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę bananową,a na nią masę pomarańczową. Na koniec wylać na wierzch tężejącą galaretke wiśniową i włożyć ciasto do lodówki na kilka godzin.
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 290
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 111
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 290
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 111
Składniki
Trzy galaretki przygotować odzielnie(według przepisu znajdującego się na opakowaniu.
CIASTO: pół szklanki mąki, pół szklanki cukru,3 jajka(najlepiej duże),łyżeczka proszku do pieczenia. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Nie przerywająć ubijania,dodawać po jednym żółtku(kolejne dodawać gdy poprzednie dokłądnie złączy się z masą).Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Przygotowane ciasto przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około 30 min, w piekarniku nagrzanym do temp. 180 C.
MASA BANANOWA: pół szkalnki cukru,kostka margaryny, 3 żółtka,1,5kg bananów,galaretka cytrynowa. Margarynę z cukrem utrzeć na puszysty krem.Następnie (cały czas ucierając) dodać żółtka,banany(pokrojone w plasterki)oraz tężejącą galaretke cytrynową.
MASA POMARAŃCZOWA: 3 białka,pół szkalnki cukru pudru,galaretka pomarańczowa i wiśniowa. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę,następnie dodać lekko tężejącą galaretkę pomarańczową.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę bananową,a na nią masę pomarańczową. Na koniec wylać na wierzch tężejącą galaretke wiśniową i włożyć ciasto do lodówki na kilka godzin.
Przepisy Desery
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Ucierane ciasto z rabarbarem
Ucierane ciasto z rabarbarem przygotujesz błyskawicznie, w dodatku wszystkie...
Odsłon: 29
Ciasto palma
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 152