Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 53
Dodano: 03.01.2008
Odsłon: 9459
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do miski wsypujemy kaszę, mąkę, cukier i mieszamy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jak lubicie, to możecie dodać odrobinę cynamonu). Średniej wielkości blaszkę (najlepiej kwadratową) nacieramy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Na dno blaszki wysypujemy połowę wymieszanych, sypkich składników, równo rozkładamy i posypujemy po całości skrojoną połową kostki masła. Następnie wykładamy jabłka. Całość posypujemy drugą połową sypkich składników i po całości pozostałą ilością skrojonego masła. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przepyszna na ciepło i na zimno. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kazia 06 stycznia 2008Zgłoś do usunięcia
interesujace:)0 Kto głosował? | Odpowiedz