Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka, której przygotowanie trwa kilka minut.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Do miski wsypujemy kaszę, mąkę, cukier i mieszamy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jak lubicie, to możecie dodać odrobinę cynamonu). Średniej wielkości blaszkę (najlepiej kwadratową) nacieramy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Na dno blaszki wysypujemy połowę wymieszanych, sypkich składników, równo rozkładamy i posypujemy po całości skrojoną połową kostki masła. Następnie wykładamy jabłka. Całość posypujemy drugą połową sypkich składników i po całości pozostałą ilością skrojonego masła. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przepyszna na ciepło i na zimno. Smacznego!