Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 209
Dodano: 02.02.2008
Odsłon: 5476
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić. Dodać sól, cukier i cukier waniliowy, wodę. Następnie mąkę i proszek do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Mery1987 07 kwietnia 2008Zgłoś do usunięcia
ja zamiast wody dodaję olej.ciasto jest wtedy bardziej miękkie i mokre :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kinia 08 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
a ja zamiast wody polecam lyzke octu0 Kto głosował? | Odpowiedz

Olkaa 04 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
około 45 wiec moze byc nawet 30. w zależności od piekarika... ja mam taki stary wiec troche dłuzej wsztstko robie :) ale mąki tyle ma być, może troszke mniej0 Kto głosował? | Odpowiedz