Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4492
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4492
Składniki
Wodę zagotować z cukrem i masłem,wsypaćzmielony mak,wymieszać dodać olej i miód.
Wystudzić i dodać ubite jajka,olejek migdałowy i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem i posypać tartą bułką.Wyłożyć masę makową,a na mak wyłożyć masę biszkoptową z 4-5 jajek.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto odwrócić makiem do góry,polac polewą.
Piec ok.45 minut