Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3201
Składniki
Wodę zagotować z cukrem i masłem,wsypaćzmielony mak,wymieszać dodać olej i miód.
Wystudzić i dodać ubite jajka,olejek migdałowy i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem i posypać tartą bułką.Wyłożyć masę makową,a na mak wyłożyć masę biszkoptową z 4-5 jajek.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto odwrócić makiem do góry,polac polewą.
Piec ok.45 minut