Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie nie przepadamy za tradycyjnym makowcem na cieście drożdżowym. Stąd pomysł na otulenie maku biszkoptem.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno dodając powoli cukier, a następnie roztrzepane żółtka. Mase jajeczna łączymy delikatnie z mąka i proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę (taką "z pietra piekarnika") wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 13-15 min.
Na blacie (stole) rozkładamy lniana ściereczkę. Gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika, odwracamy do góry nogami na ściereczkę, zdejmujemy papier i gorącą rolujemy. Wystudzone ciasto rozwijamy, równomiernie pokrywamy masa makową i ponownie zwijamy. Dekorujemy wg uznania.