Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz mieć takie piękne i najsmaczniejsze biszkopty to rób zawsze z moich przepisów ze strony : www.Smaker przepisy Ediego 21 Trzydziestoletnia praktyka doprowadziła do perfekcji. PROSZĘ MI ZAUFAĆ ! To jest besceler . Z A P R A S Z A M !!!!
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4998
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1853
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4998
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1853
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Do dużej miski dajemy białka, a do małej żółtka . Mikserem ,lub trzepaczką ubijamy białka na sztywno , dodajemy 1/2 szklanki cukru pudru i ubijamy, jak białka zesztywnieją dodajemy resztę cuk. pudru i dalej ubijamy na mocni sztywną masę . / ta praca jest najważniejsza ., od niej zależy jakość biszkoptu , proszę to wykonać bardzo dokładnie. Jeżeli zauważymy że białko rzednie do znaczy że biszkopt się nie uda , będzie nie wyrośnięty i twardy / czyli do d... ! / Chcesz mieć taki jak na zdjęciu ? Rób wszystko od nowa z nowymi produktami . Te nie udane możesz upiec dla ptaszków , strasznie chętnie zjadają , aż się biją.
Gdy białko jest dobrze sztywne, odstaw na bok , do żółtek w małej miseczce dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymiksuj. tą masę dodaj do ubitych białek i dokładnie lecz delikatnie połącz by była jednolita masa , wsyp przesianą mąkę i drewnianą łyżka dokładnie , po mału mieszaj w jedną stronę zaczynając od środka tak długo aż zobaczysz ładny jednolity stożek, w tedy możesz powiększać coraz większe kółka / nie spiesz się / jak dojdziesz do krawędzi miski kilka razy zawiń ciasto od brzegu do środka / delikatnie i zawsze w tę samą stronę/ Ciasto powinno by jednolite i gęste. Wyłóż do tortownicy, ładnie wyrównaj i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 / 35 min. Przed wyjęcie z pieca sprawdż , naciskając dwoma palcami na środek biszkopta i jak powraca do poprzedniego poziomu to wyciąg z piekarnika. Na czysty blat odwróć go do góry dnem i powoli dociskaj tortownicę do stołu, zaczekaj 20 sekund i powtórz dociskanie. Zaczekaj 30sek. delikatnie odwróć go i pozostaw do wystygnięcia. Zimny biszkopt okrój ostrym nożem brzegi ,dociskając ostrze noża do tortownicy. Tak samo zrób oddzielając od dna . Teraz możesz przekrawać biszkopt ta tyle kółek na ile jest ci potrzeba . Biszkopt jest prawie gotowy do przełożenia dowolną masą / prawie bo musisz pamiętać ,że zawsze musi być nasączony PĄCZEM . NIGDY NIE ZRAŻAJ SIĘ GDY CI COŚ NIE WYJDZIE / " trening czyni mistrza" / Zapraszam na moją stronę na Smakerze.pl. POWODZENIA!!!