Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do podgrzanej śmietany dodaj żółtka, ubij i schłodź.
Białka z drobnym cukrem ubijaj w gorącej kąpieli wodnej ok. 5 minut, a potem odstaw i przygotuj gęstą pianę.
Twaróg połącz z cukrem pudrem i waniliowym, a następnie dodaj śmietanę z żółtkami oraz pianę z białek.
Do formy wlej część kremu, przełóż wydrylowanymi wiśniami i przykryj resztą masy. Na wierzchu ułóż herbatniki.
Wstaw lody na 5 godzin do zamrażarki. Gotowe udekoruj wiórkami i wiśniami.Źródło: Kurier TV