Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 727
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 727
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do podgrzanej śmietany dodaj żółtka, ubij i schłodź.
Białka z drobnym cukrem ubijaj w gorącej kąpieli wodnej ok. 5 minut, a potem odstaw i przygotuj gęstą pianę.
Twaróg połącz z cukrem pudrem i waniliowym, a następnie dodaj śmietanę z żółtkami oraz pianę z białek.
Do formy wlej część kremu, przełóż wydrylowanymi wiśniami i przykryj resztą masy. Na wierzchu ułóż herbatniki.
Wstaw lody na 5 godzin do zamrażarki. Gotowe udekoruj wiórkami i wiśniami.Źródło: Kurier TV