Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z kremem czekoladowym

Brownie z kremem czekoladowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 1146

Dodano:

Odsłon: 225

Co robić jak po świętach zostanie troszkę kremu czekoladowego? Oczywiście upiec pyszne brownie. Brownie z kremem czekoladowym to taka moja wariacja na temat tego pysznego wypieku pochodzącego z Ameryki. W sumie nie dziwię się jego popularności. Nie raz brownie ratowało mnie, gdy tuż za chwilę mieli wpaść do mnie goście. Brownie z kremem czekoladowym jest równie smaczne, proste i bardzo łatwe w przygotowani. W sumie brownie na bazie kremu czekoladowego stało się takim moim awaryjnym ciastem, które zawsze się udaje. Polecam!

Składniki

  • krem czekoladowy 300 g
  • mąka pszenna Typ 500 40 g
  • mąka tortowa 180 g
  • masło 120 g
  • cukier 100 g
  • jajka 4 szt.
  • powidła 80 g
  • Proszek do pieczenia 4 g
  • czekolada biała 100 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń