Do góry

Desery Przepis na:

Bszkopt podstawowy

Bszkopt podstawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 930

Jeśli chcesz mieć takie piękne i najsmaczniejsze biszkopty to rób zawsze z moich przepisów ze strony : www.Smaker przepisy Ediego 21 Trzydziestoletnia praktyka doprowadziła do perfekcji. PROSZĘ MI ZAUFAĆ ! To jest besceler . Z A P R A S Z A M !!!!

Składniki

  • • PRZYGOTUJ : Dużą miske , małą miseczkę , tortownicę 24 cm. łopatkę , lub dużą łyżkę drewnianą . dlugi ostry nóż . • PRODUKTY
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie
    Do dużej miski dajemy białka, a do małej żółtka . Mikserem ,lub trzepaczką ubijamy białka na sztywno , dodajemy 1/2 szklanki cukru pudru i ubijamy, aż białka zesztywnieją dodajemy resztę cuk. pudru i dalej ubijamy na mocno sztywną masę . / ta praca jest najważniejsza ., od niej zależy jakość biszkoptu , proszę to wykonać bardzo dokładnie. Jeżeli zauważymy że białko rzednie do znaczy że biszkopt się nie uda , będzie nie wyrośnięty i twardy / czyli do d... ! / Chcesz mieć taki jak
    na zdjęciu ? Rób wszystko od nowa z nowymi produktami . Te nie udane możesz upiec dla ptaszków , strasznie chętnie zjadają , aż się biją.

  2. Gdy białko jest dobrze sztywne, odstaw na bok , do żółtek w małej miseczce dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymiksuj.
    tą masę dodaj do ubitych białek i dokładnie lecz delikatnie połącz by była jednolita masa , wsyp przesianą mąkę i drewnianą łyżka dokładnie , po mały mieszaj w jedną stronę zaczynając od środka tak długo aż zobaczysz ładny jednolity stożek, w tedy możesz powiększać coraz większe kółka / nie spiesz się / jak dojdziesz do krawędzi miski kilka razy zawiń ciasto od brzegu do środka / delikatnie i zawsze w tę samą stronę/ Ciasto powinno by jednolite i gęste.

    Wyłóż do tortownicy, ładnie wyrównaj i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 / 35 min.
    Przed wyjęcie z pieca sprawdź, naciskając dwoma palcami na środek biszkopta i jak powraca do poprzedniego poziomu to wyciąg z piekarnika. Na czysty blat odwróć go do góry dnem i powoli dociskaj tortownicę do stołu, zaczekaj 20 sekund i powtórz dociskanie. Zaczekaj 10sek. delikatnie odwróć go i pozostaw do wystygnięcia.
    Zimny biszkopt okrój ostrym nożem brzegi ,dociskając ostrze noża do tortownicy. Tak samo zrób oddzielając od dna . Teraz możesz przekrawać biszkopt ta tyle kółek na ile jest ci potrzeba .
    Biszkopt jest prawie gotowy do przełożenia dowolną masą / prawie bo musisz pamiętać ,że zawsze musi być nasączony PĄCZEM .
    NIGDY NIE ZRAŻAJ SIĘ GDY CI COŚ NIE WYJDZIE / " trening czyni mistrza" / Zapraszam na moją stronę na Smakerze.pl ,
    , lub www.kawiarniajoasia.pl.tl , tam zobaczysz najróżniejsze kształty i smaki
    POWODZENIA!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń