Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem dobry smak tkwi w prostych składnikach, tak jest w tym przypadku, klasyka jabłka,cynamon, kruche ciasto i czekoladowy budyń.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, proszek i margarynę, wyrabiamy. Gotujemy budyń, większą część ciasta rozkładamy na blachę za pomocą łyżki maczanej w gorącej wodzie. Wykładamy jabłka obrane i pokrojone w duże plastry. Zalewamy gorącym budyniem,na wierzchu rozkładamy startą na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. godziny, po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.