Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja znanego ciasta. Buraki nie są wyczuwalne w smaku.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
1. W garnku roztopić masło. 2. Dodać 200 gr czekolady odstawić n bok co jakiś czas mieszając, tak aby powstał jednolity sos. Potem należy trochę go wystudzić. 3. Do miski wbić jajka, dodać cukier i wymieszać mikserem do powstania puszystej masy. 4. Dodać powstały wcześniej sos czekoladowy i wymieszać do powstania jednolitej masy. 5. Dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, ciągle mieszając. 6. Dodać buraczki i pokruszona w drobne kawałki resztę czekolady. 7. Całość dokładnie wymieszać. Ja czasem mi lubię dodać jeszcze odrobinę cynamonu, co fajnie, delikatnie przełamuje smak. 8. Przelać ciasto do formy i piec w temperaturze 170 -180 ºC przez około 20 - 25 minut.