Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Biszkopt: oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wlewamy rozmieszany żółtka i ubijamy. Mąkę i proszek przesiewamy i delikatnie wsypujemy do masy. Całość delikatnie mieszamy, najlepiej łapką od miksera. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 50 minut, Biszkopt wyrasta dość duży, więc można go przekroić na pół i jeden blat wykorzystać do innego ciasta::)
Schłodzoną śmietanę ubijamy przez około 4 minuty, wsypujemy bite śmietany w proszku i ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy tężejącą galaretkę i ubijamy jeszcze chwilę.
Masę śmietanową wylewamy na biszkopt. Okrągłe biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy, a później układamy na masę. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 0,75 ml wody i gdy lekko stężeją, wylewamy na biszkopty.