Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3526
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1177
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1363
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3526
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1177
Składniki
Biszkopt: oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wlewamy rozmieszany żółtka i ubijamy. Mąkę i proszek przesiewamy i delikatnie wsypujemy do masy. Całość delikatnie mieszamy, najlepiej łapką od miksera. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 50 minut, Biszkopt wyrasta dość duży, więc można go przekroić na pół i jeden blat wykorzystać do innego ciasta::)
Schłodzoną śmietanę ubijamy przez około 4 minuty, wsypujemy bite śmietany w proszku i ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy tężejącą galaretkę i ubijamy jeszcze chwilę.
Masę śmietanową wylewamy na biszkopt. Okrągłe biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy, a później układamy na masę. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 0,75 ml wody i gdy lekko stężeją, wylewamy na biszkopty.