Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka francuskie z dżemem posypane cukrem gotowe w kilka chwil, idealne gdy masz ochotę na coś słodkiego lub niespodziewanych gości .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2916
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 196
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 87
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2916
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 196
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń i podziel na małe kwadraciki. Jajko roztrzep i posmaruj ciasto.
Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każde ciasteczko połóż po 0,5 łyżeczki dżemu , wierzch posyp cukrem.
Ciasteczka piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na rumiano. Smacznego.