Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka francuskie z dżemem posypane cukrem gotowe w kilka chwil, idealne gdy masz ochotę na coś słodkiego lub niespodziewanych gości .
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 74
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 74
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń i podziel na małe kwadraciki. Jajko roztrzep i posmaruj ciasto.
Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każde ciasteczko połóż po 0,5 łyżeczki dżemu , wierzch posyp cukrem.
Ciasteczka piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na rumiano. Smacznego.