Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak sprawia, że będziesz chciał wiecej i więcej...
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
ciasto kruche: mąkę posiekać z tłuszczem, żółtkami, cukrem i pozostałymi składnikami. zagnieść ciasto i wstawic do lodówki na 30 min. rozwałkować na grubość 0,5 cm i wycinać krążki. piec w temp 220 c ,ok. 10 min
Bezy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i kawę .Nabierać łyżeczką na blache i suszyć bezy w temp. 110-120 C
Krem: masło utrzeć na puch , dodawać po 1 żółtlku i po łyżce cukru pudru i po kilka kropli kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 lyzce wody. ucierac
CIASTECZKO+KREM+BEZA