Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka mokka

Ciasteczka mokka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 720

smak sprawia, że będziesz chciał wiecej i więcej...

Składniki

  • mąka ziemniaczana, 1,5 szkl
  • margaryna, 15 dag
  • żółtka, 1-2 szt
  • cukier puder, 1 łyżeczka
  • aromat waniliowy, kilka kropel
  • sól, szczypta
  • białka, 5 szt
  • cukier, 1,5 szkl
  • kawa rozpuszczalna, 2 łyżeczki
  • margarynax, kostka
  • żółtkax, 4 szt
  • cukier puderx, 0,5 szkl
  • kawa rozpuszczalnax, 2 łyżeczki
  • alkohol, 1 łyżeczka
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasteczka mokka

Przygotowanie

  1. ciasto kruche: mąkę posiekać z tłuszczem, żółtkami, cukrem i pozostałymi składnikami. zagnieść ciasto i wstawic do lodówki na 30 min. rozwałkować na grubość 0,5 cm i wycinać krążki. piec w temp 220 c ,ok. 10 min

  2. Bezy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i kawę .Nabierać łyżeczką na blache i suszyć bezy w temp. 110-120 C

  3. Krem: masło utrzeć na puch , dodawać po 1 żółtlku i po łyżce cukru pudru i po kilka kropli kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 lyzce wody. ucierac

  4. CIASTECZKO+KREM+BEZA

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń