Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka przekładane kremem budyniowym. Oblane w białej czekoladzie. Ciasteczka niebiańskie kwiatuszki, czyli jak na kilka sekund przenieść się do nieba.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23297
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9572
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2103
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 756
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23297
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9572
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2103
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 756
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3. Ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki. 4. Wałkujemy ciasto i szklanką wycinamy ciasteczka, w niektórych na środku wycinamy foremką kwiatuszka. Ciasteczek wycinamy do pary. Ciasto musi być troszkę grubsze. 5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia. 6. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy na talerzyk. Ciasteczko z kwiatuszkiem zanurzamy w niej ale tylko jedną stronę. Ciasteczka odstawiamy do zastygnięcia. 7. Przygotowujemy krem. W połowie mleka rozpuszczamy budyń. 8. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. 9. Budyń zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę w proszku. Energicznie mieszamy, aż galaretka się rozpuści. 10. Krem odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. Jeszcze ciepły przekładamy do rękawa cukierniczego. 11. Na ciasteczko bez kwiatuszka wyciskamy krem, a następnie przykładamy ciasteczko z kwiatuszkiem. 12. Gotowe! Smacznego