Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2550
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 354
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4361
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2550
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 354
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4361
Składniki
Mąkę wsyp do miski i dodaj płatki dobrze schłodzonego masła, cukier puder i jajko.Energicznie wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij krążki o średnicy 8 cm.Roztrzep drugie jajko posmaruj nim krążki ciasta.Na każdym ułóż łyżeczkę powideł, posyp odrobiną orzechów i sklej brzegi.Ułóż pierożki na dwóch natłuszczonych blachach, posyp resztą orzechów.Piec ok 15 min.