Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1282
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3246
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1282
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3246
Składniki
Mąkę wsyp do miski i dodaj płatki dobrze schłodzonego masła, cukier puder i jajko.Energicznie wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij krążki o średnicy 8 cm.Roztrzep drugie jajko posmaruj nim krążki ciasta.Na każdym ułóż łyżeczkę powideł, posyp odrobiną orzechów i sklej brzegi.Ułóż pierożki na dwóch natłuszczonych blachach, posyp resztą orzechów.Piec ok 15 min.