Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Składniki
Mąkę wsyp do miski i dodaj płatki dobrze schłodzonego masła, cukier puder i jajko.Energicznie wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij krążki o średnicy 8 cm.Roztrzep drugie jajko posmaruj nim krążki ciasta.Na każdym ułóż łyżeczkę powideł, posyp odrobiną orzechów i sklej brzegi.Ułóż pierożki na dwóch natłuszczonych blachach, posyp resztą orzechów.Piec ok 15 min.