Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nie wymaga zdolności kulinarnych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Składniki
Nastawić piekarnik na 180*C góra-dół by się rozgrzał.
Masło i skórkę z pomarańcza drobno posiekać, wymieszać dokładnie wszystkie składniki - jajo dodać na samym końcu, gdy masło nieco zmięknie. Zagnieść ciasto.
Lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być mniejsze lub większe jak kto woli). Mi wyszło z takiej ilości 53 kulki. Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut. Kulki nieco urosną, ale niewiele. Wyłożyć na talerz warstwami, z których każdą posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)