Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nie wymaga zdolności kulinarnych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Nastawić piekarnik na 180*C góra-dół by się rozgrzał.
Masło i skórkę z pomarańcza drobno posiekać, wymieszać dokładnie wszystkie składniki - jajo dodać na samym końcu, gdy masło nieco zmięknie. Zagnieść ciasto.
Lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być mniejsze lub większe jak kto woli). Mi wyszło z takiej ilości 53 kulki. Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut. Kulki nieco urosną, ale niewiele. Wyłożyć na talerz warstwami, z których każdą posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)