Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nie wymaga zdolności kulinarnych.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Nastawić piekarnik na 180*C góra-dół by się rozgrzał.
Masło i skórkę z pomarańcza drobno posiekać, wymieszać dokładnie wszystkie składniki - jajo dodać na samym końcu, gdy masło nieco zmięknie. Zagnieść ciasto.
Lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być mniejsze lub większe jak kto woli). Mi wyszło z takiej ilości 53 kulki. Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut. Kulki nieco urosną, ale niewiele. Wyłożyć na talerz warstwami, z których każdą posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)