Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka owsiane

Ciastka owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1668

Uwielbiane przez moje dzieciaki, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • Płatki owsiane górskie 2 i 1/4 szklanki
  • Cukier demerara 1 szklanka
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Masło 200g
  • Jajko 1 szt
  • Aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
  • Soda oczyszczona 1/4 łyżeczki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ucieramy masło z cukrem, masło musi być w temp. pokojowej. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, najlepiej przy pomocy miksera.
    Formujemy kulki mniejsze od orzecha włoskiego, spłaszczamy i układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni, kilkanaście minut do zarumienienia.
    Z przepisu wychodzą 2 blachy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń