Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
Biszkopt upiec z 3 jajek, 3/4 szkl.cukru, 3/4 mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia. Piec ok 30 minut.
Krem karmelowy: puszka masy krówkowej utrzeć z kostką margaryny.
Krem budyniowy: 2 budynie ugotować w 2 szkl. mleka z dodatkiem 5 łyżek cukru. Jak ostygnie utrzeć z kostką margaryny.
Układamy na blasze warstwami: biszkopt, połowa masy karmelowej, herbatniki, cała masa budyniowa, herbatniki, reszta masy karmelowej, na góre polać polewą czekoladową.