Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Biszkopt upiec z 3 jajek, 3/4 szkl.cukru, 3/4 mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia. Piec ok 30 minut.
Krem karmelowy: puszka masy krówkowej utrzeć z kostką margaryny.
Krem budyniowy: 2 budynie ugotować w 2 szkl. mleka z dodatkiem 5 łyżek cukru. Jak ostygnie utrzeć z kostką margaryny.
Układamy na blasze warstwami: biszkopt, połowa masy karmelowej, herbatniki, cała masa budyniowa, herbatniki, reszta masy karmelowej, na góre polać polewą czekoladową.