Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11924
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1319
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12568
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3754
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11924
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1319
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12568
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3754
Składniki
Biszkopt upiec z 3 jajek, 3/4 szkl.cukru, 3/4 mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia. Piec ok 30 minut.
Krem karmelowy: puszka masy krówkowej utrzeć z kostką margaryny.
Krem budyniowy: 2 budynie ugotować w 2 szkl. mleka z dodatkiem 5 łyżek cukru. Jak ostygnie utrzeć z kostką margaryny.
Układamy na blasze warstwami: biszkopt, połowa masy karmelowej, herbatniki, cała masa budyniowa, herbatniki, reszta masy karmelowej, na góre polać polewą czekoladową.