Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek którego bazą jest puszysty i aromatyczny biszkopt. Na którym ułożone są pyszne śliwki posypane cukrem pudrem. Zaletą tego przepisu jest to że zamiast śliwek można użyć praktycznie każdy owoc sezonowy lub mrożony. Między owoce takie jak: Rabarbar, borówkę amerykańską, truskawki, agrest i wiele innych.
1. Do rondelka wlewamy mleko dodając masło i cukier wanilinowy, po czym całość podgrzewając rozpuszczamy. Po czym odstawiamy do ostudzenia.
2. Białka z jajek i szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy, po czym w kolejności dodajemy żółtka, ostudzone mleko z masło i cukrem wanilinowym i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Całość wlewamy do foremki wyściełanej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy owoce sezonowe.
4. Pieczemy w piekarniku nagrzanego wcześnie to temperatury 170-175 stopni Celsjusza przez 50 minut i gotowe.
Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.
Znane jako Angel Food Cake jest najpopularniejszym ciastem biszkoptowym w USA...
Odsłon: 298
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 21
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 40
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4966
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52317
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 21
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 40
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4966
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52317
Składniki
1. Do rondelka wlewamy mleko dodając masło i cukier wanilinowy, po czym całość podgrzewając rozpuszczamy. Po czym odstawiamy do ostudzenia.
2. Białka z jajek i szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy, po czym w kolejności dodajemy żółtka, ostudzone mleko z masło i cukrem wanilinowym i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Całość wlewamy do foremki wyściełanej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy owoce sezonowe. 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanego wcześnie to temperatury 170-175 stopni Celsjusza przez 50 minut i gotowe. Resztę pikantnych szczegółów dowiesz się oglądając zamieszczony filmik kulinarny.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 187
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 1272