Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie owocowym nie może zabraknąć ciast z ich dodatkiem. Drzewko brzoskwiniowe obrodziło pięknie w tym roku i upiekłam ciasto brzoskwiniowe.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 843
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 509
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 843
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 509
Składniki
Całe jajka ubiłam na puszystą masę z cukrem. Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. jogurt i olej. Wszystko wymieszałam na gładką masę. Wylałam ciasto do tortownicy 24 cm średnicy, jeśli ktoś ma blaszkę prostokątną, to taka ilość ciasta pasuje na blaszkę 21x24 cm. Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu. Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę.