Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, doskonałe na niedzielne popołudnie lub imprezy np. sylwester.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cukier i na końcu mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wyłożyć na blachę i piec ok. 30 min. w 180 °C.
Krem budyniowy : Zagotować 0,3l mleka. Resztę mleka wymieszać z dwoma rodzajami mąki, cappuccino, dwoma rodzajami cukru i wlać do gotującego się mleka. Całość energicznie wymieszać i ostudzić. Zimny budyń wymieszaj z utraty masłem.
Biszkopt przekrój na dwie równe części i spód posmaruj kremem, połóż drugą część biszkoptu.
Krem śmietanowo-serowy: Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Kremem posmaruj wierzch ciasta.(według uznania mona posypać posypką do ciast lub drobno posiadanymi orzechami )