Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, doskonałe na niedzielne popołudnie lub imprezy np. sylwester.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1726
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1523
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1487
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1726
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1523
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1487
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1782
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cukier i na końcu mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wyłożyć na blachę i piec ok. 30 min. w 180 °C.
Krem budyniowy : Zagotować 0,3l mleka. Resztę mleka wymieszać z dwoma rodzajami mąki, cappuccino, dwoma rodzajami cukru i wlać do gotującego się mleka. Całość energicznie wymieszać i ostudzić. Zimny budyń wymieszaj z utraty masłem.
Biszkopt przekrój na dwie równe części i spód posmaruj kremem, połóż drugą część biszkoptu.
Krem śmietanowo-serowy: Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Kremem posmaruj wierzch ciasta.(według uznania mona posypać posypką do ciast lub drobno posiadanymi orzechami )