Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, doskonałe na niedzielne popołudnie lub imprezy np. sylwester.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cukier i na końcu mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wyłożyć na blachę i piec ok. 30 min. w 180 °C.
Krem budyniowy : Zagotować 0,3l mleka. Resztę mleka wymieszać z dwoma rodzajami mąki, cappuccino, dwoma rodzajami cukru i wlać do gotującego się mleka. Całość energicznie wymieszać i ostudzić. Zimny budyń wymieszaj z utraty masłem.
Biszkopt przekrój na dwie równe części i spód posmaruj kremem, połóż drugą część biszkoptu.
Krem śmietanowo-serowy: Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Kremem posmaruj wierzch ciasta.(według uznania mona posypać posypką do ciast lub drobno posiadanymi orzechami )