Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowe"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7833
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 996
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13589
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7833
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 996
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13589
Składniki
1Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, kakao, włóż margarynę. Zagotuj, mieszając. 2Do zimnej masy wsyp mąkę, proszek oraz roztrzepane jajka. Wymieszaj. Pokrój czekoladę, miętę posiekaj. Dodaj do ciasta. 3Wlej do formy, piecz około 40-50 min w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, posyp cukrem pudrem.
Porcje 15, 80 min, Cena 1,90 zł, Kalorie 350 kcal
Katarzyna Janeczko z ZamościaŹródło: Takie jest życie