Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie :)
Wilgotne puszyste super czekoladowe ciasto. Moje bez dodatków ale można dołoż...
Odsłon: 5416
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 783
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 161
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 783
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 161
Składniki
KREM: Śmietanę wlać do garnuszka, pokroić do niej czekoladę i gotować całość na wolnym ogniu przez około 5 minut - do całkowitego rozpuszczenia czekolady, ciągle mieszając. Gotową masę wystudzić i wstawić na 10 godzin do lodówki.(lub cała noc). Po 10 godz wyjąć czekoladę z lodówki i dobrze zmiksować.
BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać( w dość wysokim naczyniu bo urosną) z proszkiem do pieczenia i octem. Odstawić i ubić na sztywno białka z cukrem. Gdy białka będą ubite, dodawać stopniowo żółtka ciągle delikatnie miksując. Na koniec dać mąkę i cacao - zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Piec około 30minut w temperaturze około 180 st. P
Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć wiśniówką. Na jedną część wyłożyć cały dżem wiśniowy i czekoladowy krem - przykryć drugą częścią. Wierzch udekorować czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Wielkanocne, kruche ciasteczka owieczki baranki
Desery
Babka cytrynowa
Desery
Keks majonezowy
Desery
Puszysta babka cytrynowa
Wielkanocne, kruche ciasteczka owieczki baranki
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 9
Babka cytrynowa
Pyszna, prosta do przygotowania babka która zawsze ma miejsce na naszym wiel...
Odsłon: 13