Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 929
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4125
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1028
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 929
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4125
Składniki
KREM: Śmietanę wlać do garnuszka, pokroić do niej czekoladę i gotować całość na wolnym ogniu przez około 5 minut - do całkowitego rozpuszczenia czekolady, ciągle mieszając. Gotową masę wystudzić i wstawić na 10 godzin do lodówki.(lub cała noc). Po 10 godz wyjąć czekoladę z lodówki i dobrze zmiksować.
BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać( w dość wysokim naczyniu bo urosną) z proszkiem do pieczenia i octem. Odstawić i ubić na sztywno białka z cukrem. Gdy białka będą ubite, dodawać stopniowo żółtka ciągle delikatnie miksując. Na koniec dać mąkę i cacao - zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Piec około 30minut w temperaturze około 180 st. P
Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć wiśniówką. Na jedną część wyłożyć cały dżem wiśniowy i czekoladowy krem - przykryć drugą częścią. Wierzch udekorować czekoladą.