Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2287
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2287
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
KREM: Śmietanę wlać do garnuszka, pokroić do niej czekoladę i gotować całość na wolnym ogniu przez około 5 minut - do całkowitego rozpuszczenia czekolady, ciągle mieszając. Gotową masę wystudzić i wstawić na 10 godzin do lodówki.(lub cała noc). Po 10 godz wyjąć czekoladę z lodówki i dobrze zmiksować.
BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać( w dość wysokim naczyniu bo urosną) z proszkiem do pieczenia i octem. Odstawić i ubić na sztywno białka z cukrem. Gdy białka będą ubite, dodawać stopniowo żółtka ciągle delikatnie miksując. Na koniec dać mąkę i cacao - zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Piec około 30minut w temperaturze około 180 st. P
Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć wiśniówką. Na jedną część wyłożyć cały dżem wiśniowy i czekoladowy krem - przykryć drugą częścią. Wierzch udekorować czekoladą.