Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo proste do zrobienia ciasto drozdżowe ,które zawsze pysznie wychodzi niezaleznie od kulinarnych umiejetności :-)))
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117900
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8311
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2030
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117900
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8311
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3090
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2030
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Całe jaka i cukry utrzeć mikserem
Do utartej masy pokruszyć drożdze i zalać ciepłym mlekiem z rozpuszczonym masłem
Odstawić na 6-8 godz np na noc
Dodać mąke z solą i intensywnie wyrabiać ok 20min
Przełożyc na wysmarowaną głęboką blachę ok 25/40 , przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośniecia.
Poukładać wypestkowane sliwki /inne owoce lub ser/, lekko posłodzić i ozdobić kruszonką /1/2masła,1szkl.maki,1/3szkl.pudru,1łyz.proszku do piecz./
Piec ok.30min w temp. 160-180 st