Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7
Dodano: 29.09.2010
Odsłon: 18547
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Całe jaka i cukry utrzeć mikserem
Do utartej masy pokruszyć drożdze i zalać ciepłym mlekiem z rozpuszczonym masłem
Odstawić na 6-8 godz np na noc
Dodać mąke z solą i intensywnie wyrabiać ok 20min
Przełożyc na wysmarowaną głęboką blachę ok 25/40 , przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośniecia.
Poukładać wypestkowane sliwki /inne owoce lub ser/, lekko posłodzić i ozdobić kruszonką /1/2masła,1szkl.maki,1/3szkl.pudru,1łyz.proszku do piecz./
Piec ok.30min w temp. 160-180 st
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)