Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo proste do zrobienia ciasto drozdżowe ,które zawsze pysznie wychodzi niezaleznie od kulinarnych umiejetności :-)))
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Składniki
Całe jaka i cukry utrzeć mikserem
Do utartej masy pokruszyć drożdze i zalać ciepłym mlekiem z rozpuszczonym masłem
Odstawić na 6-8 godz np na noc
Dodać mąke z solą i intensywnie wyrabiać ok 20min
Przełożyc na wysmarowaną głęboką blachę ok 25/40 , przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośniecia.
Poukładać wypestkowane sliwki /inne owoce lub ser/, lekko posłodzić i ozdobić kruszonką /1/2masła,1szkl.maki,1/3szkl.pudru,1łyz.proszku do piecz./
Piec ok.30min w temp. 160-180 st