Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest super smaczne ciasto.Polecam! India2605
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Cukier, masło, cukier waniliowy, kakao gotujemy, aż powstanie jednolita masa.Jeżeli będzie za gęsta, dodajemy wody.Potem studzimy mase.
Od masy odlewamy 1/2 szkl.(to będzie polewa).Do pozostałej masy wkładamy 2 skl. mąki z proszkiem.Potem oddzelcie żółtka od białek: Żółtka do masy, białka ubijamy.Kiedy ubijemy białka dodajemy do masy(UWAGA!Po dodaniu białek nie mieszamy masy mikserem!Użyjcie lyżki.
Wylewamy mase do formy.Pieczemy w 180 stopniach, 40 min. Potem studzimy i wylewamy polewe, dajemy jej zastygnoć.Ciasto gotowe!Smacznego! India2605