Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest super smaczne ciasto.Polecam! India2605
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Cukier, masło, cukier waniliowy, kakao gotujemy, aż powstanie jednolita masa.Jeżeli będzie za gęsta, dodajemy wody.Potem studzimy mase.
Od masy odlewamy 1/2 szkl.(to będzie polewa).Do pozostałej masy wkładamy 2 skl. mąki z proszkiem.Potem oddzelcie żółtka od białek: Żółtka do masy, białka ubijamy.Kiedy ubijemy białka dodajemy do masy(UWAGA!Po dodaniu białek nie mieszamy masy mikserem!Użyjcie lyżki.
Wylewamy mase do formy.Pieczemy w 180 stopniach, 40 min. Potem studzimy i wylewamy polewe, dajemy jej zastygnoć.Ciasto gotowe!Smacznego! India2605