Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi i bardzo prosto.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i delikatnie zmiksować następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cacao, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać na wysmarowaną blachę (duża blaszka 25cm/36cm ) włożyć nasze ciasto do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 C piec ok 25-30 minut.
Upieczony biszkopt studzimy, a następnie przekrawamy wzdłuż na mniej więcej równe połowy.
Krem: Mleko wlać do rondla podgrzać, wsypać cukier i nadal ogrzewając, ale nie gotując rozpuścić cukier w mleku, a następnie wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo i na przemiennie wystudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. tak powstałym kremem przełożyć nasz biszkopt i gotowe :) (ciasto można jeszcze polać polewą czekoladową)