Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Gotujemy 2budynie w pół litrze mleka i studzimy. W tym czasie można ugrzać masę krówkową. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników na nią nakładamy rozgrzaną masę i przykrywamy herbatnikami. Zimny budyń ucieramy z margaryną. Gotową masę dzielimy na pół. Połowę kładziemy na herbatniki, przykrywamy następna warstwą ciastek i dajemy pozostała masę i znów przykrywamy ciastkami. Na wierzch dodajemy ubitą śmietankę z cukrem pudrem.
Żeby śmietanka miała lepszą konsystencje możemy dodać 1 śmietan-fix