Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1027
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13605
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1027
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13605
Składniki
Mąkę przesiać,dodać pozostałe składniki oprócz masy makowej,zagnieść,schłodzić w lodówce.
Ciasto rozwałkować,2/3 wyłożyć na blachę,na to równomiernie rozsmarować masę makową.Na wierzchu zrobić np.kratkę z pozostałego ciasta lub zetrzeć na tarce mocno schłodzone.
Piec w temp.180st. około 50-60 minut.