Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 73
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 253
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 215
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 144
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 73
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 253
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 215
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 144
Składniki
Mąkę przesiać,dodać pozostałe składniki oprócz masy makowej,zagnieść,schłodzić w lodówce.
Ciasto rozwałkować,2/3 wyłożyć na blachę,na to równomiernie rozsmarować masę makową.Na wierzchu zrobić np.kratkę z pozostałego ciasta lub zetrzeć na tarce mocno schłodzone.
Piec w temp.180st. około 50-60 minut.