Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, ubijając dodać olej, na koniec mąkę z proszkiem. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić biszkopt na dwa placki
Placek makowy:Dodajemy masło + cukier + żółtka + utarty mak i mąkę z proszkiem . Ubić na sztywno białka i wymieszać delikatnie z masą makową, upiec placek.
Biszkopt przekroić na pół i nasączyć go wodą z cytryną. na biszkopt nałożyć 1/3 śmietany, na to nakładamy placek makowy. Znowu 1/3 śmietany nakładamy. Drugą część biszkoptu nasączamy i na górę nakładamy pozostałą część śmietany. Na sam koniec polewamy czekoladą.