Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Mandarynki i pomarańcze dobrze umyć, wrzucić do garnka i gotować do miękkości.
Jedną pomarańczę wyciągnąć gdy będzie niezbyt miękka. Resztę owoców gotować dalej.
Gdy będą bardzo miękkie wyciągnąc z wody, zmiksować całość (ze skórkami), po ostygnięciu wymieszać z innymi składmikami.
Całą masę przelewamy do posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tortownicy. Pieczemy 1 godz. w 200 st. Po ostygnięciu na wierzch kładę plastry jednej z gotowanych pomarańczy (tę którą pierwszą wyjęłam z garnka) i zalewam lekko stężałą galaretlą pomaraczową.
Inna wersja to polać wierzch roztopiona czekoladą. Ciasto iście wigilijne. Smacznego.