Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto marchewkowo-pomarańczowe"
Polecam.
Odsłon: 504
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Polecam.
Odsłon: 504
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Składniki
Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia, dodaj sodę, cynamon, gałkę i wymieszaj łyżką.
Do drugiej miski wbij jajka, dodaj cukry i ucieraj mikserem tak długo, aż drobinki cukru przestaną być wyczuwane. Następnie dodaj olej, sok i skórkę otartą z jednej pomarańczy; wymieszaj.
Na koniec stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj suche .
Foremkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 45-50 min. Wystudź.
Przygotuj krem. Do miseczki włóż serek, miękkie masło oraz przesiany cukier puder i dokładnie wymieszaj. Wierzch ciasta posmaruj przygotowanym kremem i posyp skórką otartą z pomarańczy. Możesz też delikatnie oprószyć je cynamonem.
90 minut Porcja: 320 kaloriiŹródło: Świat i Ludzie